Placuszki z przepisu mojej teściowej. Choć robię je dość często, nigdy nie wyszły mi tak dobre jak te, które przygotuje mama Jakuba. Idealne na ciepło jak i na zimno. Podaję z sosem czosnkowym lub majonezowo-ketchupowym. Polecam.SKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 sztmajonez 2 łyżkiczosnek 2 ząbkikucharek 1 łyżkanatka pietruszkijajko 2 sztmaka ok 3 łyżekolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć do miski lub pojemnika. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawę kucharek. Wymieszać , przykryć i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie wbić jajka , dodawać porcjami mąkę, ciasto nie powinno być rzadkie. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. ok 2 minuty na stronę. Podałam z sosem z wymieszanego majonezu i ketchupu. Smacznego:)