ßßß
Składniki:4 piersi z kurczakapęczek natki pietruszki4 ząbki czosnku2 łyżki masłasól do smakupieprz do smakumąka do panierowaniasezam do panierowania1 jajkoolejWykonanie: Pietruszkę drobno posiekać, przecisnąć czosnek przez praskę i wymieszać z miękkim masłem, uformować 4 wałeczki, wstawić do lodówki do czasu stwardnięcia. Filety delikatnie rozbić, uważać aby nie zrobić dziur, oprószyć solą oraz pieprzem z obu stron. Gdy masło będzie już twarde, ułożyć je na środku fileta i zwinąć w roladkę, dokładnie spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, jajku oraz w sezamie. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Po upieczeniu wyciągnąć roladki i odstawić na chwilę na papier kuchenny aby odsączyć nadmiar tłuszczu.Smacznego;)