Wykonanie
            Bramboraki to taka czeska odmiana placka ziemniaczanego. A że znalazłam ten przepis to musiałam go jak najszybciej wypróbować bo coś mi mówiło że to musi być bardzo dobre. I nie myliłam się. Placki podane z 
pieczarkami i surówką wspaniale smakowały na obiad a jako, że jest to danie czeskie to powinno się go podać z kuflem 
piwa. Ja o tym zapomniałam ale jestem pewna, że wtedy smakuje jeszcze lepiej.

Źródło: Moje Gotowanie, nr 11/2009Składniki:1 
filet z kurczaka6 dużych 
ziemniakówcebulajajkołyżka 
mąkiolej do smażenia
natka pietruszkiZiemniaki i 
cebulę utrzeć na tarce z małymi oczkami. Do masy dodać 
jajko, 
mąkę, 
sól i 
pieprz. Dokładnie wymieszać ciasto. Na dużej paelni rozgrzac 
olej. Filety przekroic na 4 kotlety. Każdego z osobna zanurzać w 
masie ziemniaczanej i kłaść na rozgrzanej patelni dodając 2-3 łyżki na wierzch i ładnie rozprowadzając. Smażyć na chrupiąco i rumiano z obu stron. Bramboraki podawać z 
pieczarkami obgotowanymi w osolonej wodzie i lekko podsmażonymi na łyżce 
masła. Całośc posypać posiekaną 
natką pietruszki i podawać z kuflem 
piwa.Smacznego:)