Wykonanie
Piersi z kurczaka to
mięso które chyba w moim domu jadamy najczęściej.Oczywiście jadamy też inne
mięsa i
ryby.Ale
piersi z kurczaka są jakby "najbardziej" lubiane.Opanowałam już chyba wszystkie możliwe przepisy jak taką pierś przyrządzić :D a moje ulubione przepisy to takie, które mówią jak przyrządzić
pierś z kurczaka najszybciej =)
Póki co pierś - kieszonka nadziana
serem.
Składniki:2
piersi z kurczaka4 plastry dowolnego
serabułka tartajajkołyżka
wodyolejsólpieprzWykonanie
Pierś z kurczaka przekrajam na pół aby powstały cztery ćwiartki. Każdy powstały kawałek
solę i
pieprzę do smaku. Teraz w grubszych (dolnych) częściach wycinam delikatnie dziurkę i w nią wpycham
ser. Natomiast cieńsze ćwiartki po napełnieniu
serem po prostu spinam wykałaczką. Próbowałam w nich również wyciąć otwór ale były za cienkie więc postanowiłam zwyczajnie położyć na nich
ser i spiąć wykałaczką.
Jajko wbijam do miski i rozbełtuję z
wodą.Do drugiej miseczki wsypuję trochę
bułki tartej.Gotowe kieszonki maczam najpierw w
jajku a następnie obtaczam w
bułce tartej.Całość smażę na rozgrzanym
oleju aż
mięso się podsmaży.