ßßß
2 szklanki mąki2 - 3 łyżeczki kakaoszczypta soliłyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki mleka0,5 szklanki maślanki2 jajka1 żółtko250 g twarogu zmielonego - ja użyłam firmy PIĄTNICA1 szklanka cukru2 łyżeczki cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowego50g oleju
W jednej misce łączę najpierw suche produkty: mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, cukier i mieszam. Następnie do tej samej miski dodaję mleko, maślankę, jajka, olej. W drugiej misce mieszam twaróg (drobno zmielony - idealny jest również ser na sernik) żółtko, cukier waniliowy i cukier puder. Można dodać więcej cukru pudru jeśli lubimy słodkości:) - mieszamy.Następnie w formie na babeczki układam papierowe foremki i wlewam trochę ciasta na sam dół. Na to wlewam łyżeczkę serka w środeczek i całość znowu zakrywam warstwą ciasta. Serek może prześwitywać - to nic nie szkodzi. Piekę w rozgrzanym piekarniku przez ok 30-35 minut. Z podanych proporcji wychodzą mi 24 babeczki