ßßß
            
        
Sposób przygotowania:Maślankę łączymy z jajkami i chwilę blendujemy. Następnie dodajemy wszystkie suche składniki oraz miód lub cukier i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Otrzymane ciasto powinno być dość gęste. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki kładziemy porcje ciasta. Na tak przygotowane racuchy, jeszcze przed odwróceniem na drugą stronę, możemy poukładać kawałki owoców np. jabłka, gruszki. Racuchy smażymy na złoto z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym i zjadamy. Racuchy pełnoziarniste najlepiej smakują z domowymi powidłami lub z górą świeżych owoców posypanych wiórkami kokosowymi.
Aby dodać racuchom zdrowotnych walorów do ciasta możemy dodać siemię lniane lub nasiona chia, pokruszone orzechy lub wiórki kokosowe. Smak możemy zmienić dodając łyżkę kakao. Najlepsze śniadanie na niedzielny poranek!Miłej niedzieliSmakUlaPodziel się...