spód:200 g masła100 g cukru pudru2 żółtka300 g mąki pszennejok 4 łyżki wody dla elastyczności ciastaciasto:50 g masła300 g cukru pudru4 duże jajka1kg twarogu sernikowego4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej100 ml śmietany 18%1 łyżeczka ekstraktu waniliowego2 łyżki skórki startej z pomarańczy lub kandyzowanej skórkimożna dodać sok z 1/2 pomarańczy (opcjonalnie)spód: składniki zagniatamy razem na jednolite ciasto, jeśli jest zbyt mało elastyczne, dodajemy wodę, aż do uzyskania pożądanej plastyczności. 2/3 ciasta wykładamy na spód ciasta i podpiekamy 10 min w temp 200 stopni. Reszte ciasta pozostawiamy na dekoracje wierzchu.ciasto: Masło ucieramy, dodajemy ser, śmietanęmączkę ziemniaczaną, skórkę pomarańczową i ekstrakt waniliowy.Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy do nich masę serową i ucieramy jeszcze chwilę.Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość przekładamy na podpieczony spód i dekorujemy paskami z pozostałego ciasta. Pieczemy 1h w temp 180 stopni.Gdy ostygnie można polukrować.Lukier: szklanka cukru pudru + 2-3 łyżki soku z pomarańczy.