Zupka, którą dziś Wam proponuję, jest niezwykle prosta w wykonaniu, pyszna, lekka i sycącaSame plusy!Składniki (porcja dla 4 osób):2 piersi z kurczaka lub indyka3-4 spore marchewki2 średnie cebulenatka pietruszki2-3 łyżki mąki2 łyżki oleju lub oliwyrosołek (własny lub ostatecznie z kostki)szczypiorek (opcjonalnie)Przygotowanie:Piersi z kurczaka kroimy w średnią kostkę i lekko obtaczamy w mące. Smażymy na oliwie lub oleju, aż nabiorą złotego koloru. Zdejmujemy z patelni i wrzucamy na nią posiekaną w kostkę cebulę i talarki marchewki, obsmażamy. Do garnka wlewamy rosołek, dodajemy mięso i warzywa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez około godzinę na wolnym ogniu. Na talerzu posypujemy zupkę pietruszką i (jeśli mamy ochotę) szczypiorkiem.Smacznego!