Wykonanie
Łatwiejszej i szybszej potrawy ze świecą szukać 😀Potrzeba niewiele: (porcja dla 2-3 osób)4
ziemniaki ugotowaneok 20 dag
sera białego1 większa
cebulapół szklanki
śmietany2 ząbki
czosnku ( nie żałuj
czosnku, nie będzie ostry po pieczeniu, a aromat da znakomity )
sól (
vegeta)
pieprz do smaku1 opakowanie
ciasta francuskiegoJak to zrobić?
Cebulkę usmażyć.Wymieszać z
serem,
śmietaną, posiekanym
czosnkiem i
przyprawami.Postarać się nie zjeść jeszcze w tym momencie.Na cieście francuskim układać warstwami ziemniaczki i masę
serowo –
śmietanową.Złożyć w kształt pieroga, upiec w temperaturze 180-200 stopni C przez około 30 minut, aż się apetycznie zrumieni. I już 😀 Mniam, mniam….( aaaa… zawodowo byłoby posmarować naszego pieroga
jajkiem, albo chociaż
wodą, żeby się lepiej rumienił.)