ßßß
Wyrazista w smaku, dobrze komponująca się ze świeżym pieczywem pasta rybna. Ciekawe połączenie awokado i suszonych pomidorów. Polecam na weekendowe śniadanie.Pasta z awokado i wędzonego pstrągaSkładniki1 opakowanie wędzonego filetu pstrąga ((u mnie ok. 140 gram))1 średniej wielkości awokado2 łyżeczki jogurtu greckiegosok z cytryny (do smaku)sól, pieprz4 suszone pomidorySposób przygotowaniaKrok 1Obieramy awokado i kroimy na kawałki. Skrapiamy cytryną, aby nie ściemniało. Następnie dodajemy rozdrobnionego pstrąga oraz pokrojone pomidory. Dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem ( uważamy z solą, bo pomidory i ryba są słone) i wszystko rozdrabniamy blenderem na gładką masę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)Pasta z awokado i wędzonego pstrąga, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyJem zdrowo: Rukola z awokado i kozim seremMaki po mojemuRybna pasta z oliwkami i awokadoJem zdrowo: sałatka z mozzarellą i suszonymi pomidoramiJem zdrowo: mix sałat z sadzonym jajkiem