Wykonanie

Pyszne, wilgotne ciasto na popołudniowe małe co nieco. I ma dodatkową zaletę. Przygotowuje się je błyskawicznie. Mam nadzieję, że PieczarkaMysia się nie obrazi, że wypróbowałam jej przepis, aby poprawić sobie humor w ten zimny, deszczowy dzień. Na pewno jeszcze nie raz to zrobię.Składniki1 szkl
śmietany 18%0,5 szkl
oleju2
jajka2 szkl
mąki3 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody3/4 szkl
cukru0,5 tabliczki
czekolady (ja proponuję gorzką, bo ciasto jest dość słodkie)Sposób przygotowaniaKrok 1Utrzeć
olej,
śmietanę i
jajka. Dodać
mąkę i pozostałe składniki. Na sam koniec można dodać
czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki. Ja akurat pod ręką nie miałam, ale ciasto wiele na tym nie straciło.Krok 2Piec godzinę w 180*C. Posypać
cukrem pudrem.