ßßß
Pyszne, wilgotne ciasto na popołudniowe małe co nieco. I ma dodatkową zaletę. Przygotowuje się je błyskawicznie. Mam nadzieję, że PieczarkaMysia się nie obrazi, że wypróbowałam jej przepis, aby poprawić sobie humor w ten zimny, deszczowy dzień. Na pewno jeszcze nie raz to zrobię.Składniki1 szkl śmietany 18%0,5 szkl oleju2 jajka2 szkl mąki3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody3/4 szkl cukru0,5 tabliczki czekolady (ja proponuję gorzką, bo ciasto jest dość słodkie)Sposób przygotowaniaKrok 1Utrzeć olej, śmietanę i jajka. Dodać mąkę i pozostałe składniki. Na sam koniec można dodać czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki. Ja akurat pod ręką nie miałam, ale ciasto wiele na tym nie straciło.Krok 2Piec godzinę w 180*C. Posypać cukrem pudrem.