Wątróbki nie każdy lubi ale myślę, że warto się przekonać ze względu na ich zdrowotne właściwości. Ciekawie przyrządzone, np. w słodkiej wersji z jabłkami i śliwkami, naprawdę mogą zachwycić.Składniki500g wątróbek drobiowych2 jabłka2 cebule15 śliwek suszonych2 łyżki octu3 łyżki oliwysól, pieprzcynamonSposób przygotowaniaKrok 1Wątróbki dokładnie oczyścić i wymoczyć w kilku wodach.Jabłka umyć i pokroić w plasterki, nie obierać.Cebulę obrać i pokroić w talarki.Śliwki pokroić na połówki.Krok 2Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem. Ułożyć oczyszczone wątróbki, cebulę i jabłka. Wlać oliwę, ocet oraz przyprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Na wierzch wyłożyć połówki śliwek i posypać cynamonem.Krok 3Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w 190 st. C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (4 votes cast)Zapiekana wątróbka drobiowa z owocami, 9.3 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyPierś z kaczki z jabłkamiDżemjabłkowy w dwóch wydaniachSzarlotka z maślankąJabłecznik “od serca”Jesienne ciasto jabłkowo – korzenne