Składniki1 paczka kruchych ciastek (np: Bonitki owsiane z orzechami, ciastka holenderskie itp.)500g serka mascarpone (zimnego)1 duża śmietana 30-36% (bardzo zimna)cukier (do smaku)3 łyżeczki żelatyny1 gorzka czekolada1 galaretka (dowolna)Sposób przygotowaniaKrok 1Pokruszyć ciastka i ułożyć je w formie jako pierwszą warstwę. Przygotować galaretkę i odstawić w chłodne miejsce.Krok 2Ubić śmietanę i serek z cukrem. WAŻNE: w osobnych miseczkach! Do serka zetrzeć na tarce czekoladę. Powoli przerzucać śmietanę do serka (istotne!). Rozrobić żelatynę w odrobinie wody i dodać do kremu. Szybko zastygnie, więc należy go niezwłocznie wyłożyć do formy.Krok 3Galaretkę wylać na zastygniętą masę. Odstawić do lodówki aż galaretka będzie gotowa. Smacznego!