Wykonanie
Znalazłam go u Kasi, tak apropo to uwielbiam Jej bloga i serdecznie Was do Niej zapraszam. Zdjęcia mnie na tyle urzekły, że zrobiłam i ja. Jest lekki, kolorowy i rozpływa się w ustach. Podobno smakował - mi też! Troszkę modyfikacji wprowadziłam, a przepis Kasi znajdziecie tutaj .
Składniki :* 5 kolorowych
galaretek - fioletowa, niebieska, zielona, czerwona, żółta* litr
śmietany kremówki 30%* 100g
mascarpone* 250 ml
mleka* 15g
żelatyny* 2 łyżki
cukruPrzygotowanie :Każdą
galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wymieszać i przelać o płaskiego naczynia. Wystudzić, pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w gorącym
mleku. Kremówkę ubić z
cukrem, dodać
mascarpone i rozpuszczoną
żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć fioletową
galaretkę oraz trochę masy śmietanowej i tak na przemian, aż do
żółtej galaretki. Odstawić do schłodzenia.