ßßß
Galaretkę warto przygotować dzień wcześniej- każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 l wrzątku i wylewamy do miseczki lub pudełka plastikowego (łatwiej pokroić w kostkę) do zastygnięcia.Żelatynę zalewamy 100 ml mleka i czekamy aż napęcznieje. W garnku podgrzewamy mleko, śmietankę oraz cukier i dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż wszystko się rozpuści.Galaretki kroimy w kostkę. Podłużną formę np. keksówkę wykładamy folią spożywczą.Do chłodnej i lekko tężejącej masy mlecznej dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy trochę powstałej masy do formy na to pomieszaną galaretkę i postępujemy tak aż wszystkie składniki znajdą się w formie. Wkładamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.