ßßß Cookit - przepis na Babeczki stokrotki

Babeczki stokrotki

nazwa

Wykonanie

Przesłodkie, różowe (tak, znowu ;-), wiosenne i wielkanocne motywy na babeczkach. Dla maluszków, by i one miały swój wkład w dekorację świątecznego stołu :). Ja się z kolei wprawiam w babeczkach, ponieważ niedługo czeka mnie dekorowanie ich z Poli koleżankami i kolegami w szkole. Dekoracja najprostsza, jaka może być - głównie składająca się z pianek marshmallow i różnych groszków, posypek cukrowych. Kto się skusi?
Więc zaczynamy :)
Wasze ulubione babeczki jako podstawa. Posmarowane kremem maślanym z przepisu na babeczki z różą lub po prostu ubitą śmietaną wymieszaną z mascarpone w proporcjach pół na pół + odrobina cukru.
Środek kwiatka - różowe groszki smarties. Płatki - duże białe i różowe pianki marshmallow, przecięte nożyczkami po skosie. Przyklejone do kremu.
Szybko i ładnie :-).
Babeczki króliczki
Z nimi zabawy jest już trochę więcej ;-).
Wasze ulubione babeczki jako podstawa. Posmarowane kremem maślanym z przepisu na babeczki z różą lub po prostu ubitą śmietaną wymieszaną z mascarpone w proporcjach pół na pół + odrobina cukru.
Uszy z przekrojonych nożyczkami po skosie różowych dużych pianek marshmallows. Oczy - czekoladowe małe groszki. Nosek - pudrowy różowy cukierek. Wąsiki - czekoladowe sprinkles przyklejone na białe kawałki marshamallows (do części klejącej). Oprószone wiórkami kokosowymi.
Babeczki króliczki MUSIAŁY być koniecznie, ponieważ od niedawna nasza rodzina się powiększyła o Snowy i Fluffy. Tym samym w domu przeważają w końcu faceci ;-). (licząc 4-letnią świnkę morską - też faceta)
Babeczki owieczki
Owieczki miały być drobniejsze, no niestety w żadnym sklepie, jak na złość ;-) nie mogłam znaleźć mini-marshmallows. Moje dzieci stwierdziły więc, że teraz przypominają bardziej pieski w kurtkach puchowych ;-).
Wasze ulubione babeczki jako podstawa. Posmarowane kremem maślanym z przepisu na babeczki z różą.
Lub po prostu ubitą śmietaną wymieszaną z mascarpone w proporcjach pół na pół + odrobina cukru.
Wełna - pianki marsmallow duże, przecięte tym razem nie po skosie a wzdłuż na pół. Lepiej będą wyglądać mini - marshmallows. Głowa - jajeczko czekoladowe. Uszy - chocolate chips. Oczy z bitej śmietany.
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-wiosenne-i-wielkanocne-stokrotki,-kroliczki-i-owieczki-dekoracja