ßßß
Cookit - przepis na Rożki kapuściane nadziewane mięsem.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rożki kapuściane nadziewane mięsem.
Składniki
Kapusta włoska
Mięso mielone
Jajko
Cebula
Smalec
Olej
Przecier pomidorowy
Wykonanie
Składniki:1 główka
kapusty włoskiej
1/2 kg
mięsa mielonego
2
jajka
1
cebula
1 łyżka
smalcu
olej
do smażenia1 łyżka
przecieru pomidorowego
Przyprawy
:
sól
,
majeranek
,
tymianek
,
papryka
,
pieprz czarny
.Wykonanie:Usunąć z
kapusty
stare, brzydkie liście. W osolonej wodzie ugotować pod przykryciem
kapustę
. Kiedy będzie miękka wyjąć z
wody
i włożyć na durszlak by przestygła i ociekła z
wody
.
Mięso mielone
wyłożyć na miskę.
Cebulę
obrać. Posiekać w drobną kostkę.Na patelni stopić łyżkę
smalcu
.Na gorący tłuszcz wrzucić
cebule
i lekko ją zrumienić.Połączyć z
mięsem mielonym
. Wbić
jajka
. Dodać
przyprawy
i łyżkę
przecieru pomidorowego
. Dokładnie wszystko wyrobić rękami.
Kapustę
pokroić w ósemki. Pomiędzy liście wkładać
mielone mięso
. Każdy kawałek nafaszerowanej
kapusty
obtoczyć w
bułce tartej
.Smażyć na małym ogniu z dwóch stron .Możemy podać na gorąco lub zimno.
Źródło:
http://tanie-gotowanie.pl/rozki-kapusciane-nadziewane-miesem
Przepisy powiązane
Frittata bolognese
Frittata bolognese
Frittata bolognese
Frittata bolognese
Frittata bolognese
Składniki powiązane (0)