Składniki:300 g makaronu trzykolorowego250 g mięsa mielonego1 średnia cebula2 małe marchewki500 g przecieru pomidorowego4 jajkaprzyprawy: sól, pieprz, bazyliaolej (do smażenia)Sposób wykonaniaCebulę kroję w drobną kostkę, marchewkę ścieram na dużych oczkach tarki. Podsmażam na oleju. Dodaje mięso mielone i smażę razem. Następnie dodaje przecier pomidorowy i doprawiam do smaku. W tym czasie gotuje makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sos będzie gotowy dodajemy do niego jajka, natkę oraz przygotowany makaron. Całość bardzo dokładnie mieszam. Przekładam do tortownicy lub naczynia żaroodpornego i zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiam na kilka minut, a dopiero później wyjmuje z naczynia