Wykonanie
Za oknem już od 4 rano słoneczko spełnia swoją powinność i budzi mnie promykami przedzierającymi się przez firankę. Gdyby nie fakt, że mam jeszcze 1,5h snu byłabym bardzo wdzięczna. Niestety albo stety zasłaniam roletę i śpię dalej, żeby obudzić się za jakiś czas i jechać na basen. Taka pogoda to i więcej chęci, pomysłów i entuzjazmu dlatego znowu sezon pieczenia ogłaszam za rozpoczęty. Zaczynam dość nietypowo, ponieważ dziś serwuję pieczone warzywka.

Składniki:- 200g
fasolki szparagowej-
papryka- pół
cukinii-
cebulka-2
marchewki- 1
pietruszka-
sólpieprzzioła prowansalskie-
ostra papryka-
sos sojowyPrzygotowanieWarzywa myjemy, płuczemy, obieramy znów myjemy i kroimy w paseczki, słupki, co tylko chcemy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Fasolkę,
marchewkę i
pietruszkę gotujemy w wodzie przez około 10 minut. Po tym czasie na papierze do pieczenia wykładamy zawartość garnka dodajemy
paprykę,
cukinię i
cebulkę posypujemy dowolną ilością przypraw oraz podlewamy
sosem sojowym. Lekko przemieszamy i pieczemy 20 minut. Kiedy po tym czasie podamy warzywa możemy podlać je dodatkowo
sosem sojowym, który idealnie się z nimi komponuje.

Smacznego :)