Wykonanie
Zdrowy
sos pomidorowy na bazie świeżych warzyw? Tak to możliwe i dzięki temu możemy pozwolić sobie na porządną porcje spaghetti lub innego
makaronu w takim zestawieniu. Ja wybrałam
makaron chiński (
sojowy), który uwielbiam i znakomicie pasuje jako 'dodatek' do takiego sosu.


Składniki:-1 duży
pomidor- 2
marchewki- 1
cebulka- 2 ząbki
czosnku- 2 łyżki
koncentratu pomidorowego- łyżeczka
oregano- 2 łyżki
sosu sojowego-
sól-
pieprz biały- łyżka naturalnej
vegety- 20g suchego
makaronu sojowegoPrzygotowanie:Warzywa kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na gotującą się
wodę (około litr
wody w garnku) doprawiamy
solą,
pieprzem,
vegetą oraz
koncentratem pomidorowym. Całość gotujemy przez około 40 min, po upływie tego czasu odlewamy nadmiar
wody do szklanki i blendujemy warzywa na gładki sos (
wodę możemy dolać do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Dodatkowo na suchej patelni prażymy
oregano, zaś w garnku zalewamy nasz
makaron sojowy wrzątkiem i odczekujemy około 5 min do miękkości. Sos wlewamy do miseczki dodajemy
makaron, polewamy
sosem sojowym i posypujemy całość prażonym
oregano.

Smacznego :)*Dodatkowo chciałabym wam polecić obóz zimowy narciarsko/snowboardowy organizowany przez biuro podróży Malta Ski, szczegóły znajdziecie na stronie:OBÓZ NARCIARSKO/SNOWBOARDOWY z biurem podróży Malta Skiorazhttp://bpmaltaski.pl/oboz_mlodziezowy_WLOCHY,o,393.html