Wykonanie
Oj, dawno mnie tu nie było :) Ponad miesiąc! I większość tego czasu spędziłam bez internetu i komputera. Choć Mazury w tym roku mnie zaskoczyły, bo nawet w największych krzakach czasami okazywało się, że mój telefon ma zasięg internetu! Nie wiem czy było to zaskoczenie pozytywne czy negatywne ;) W każdym razie po dłuższej chwili jestem i wkrótce pojawią się kolejne przepisy, np. na pyszny,
jogurtowy dip z
porem i marynowane
prawdziwki, których znalazłam wczoraj kilkanaście ;)A tymczasem -
kasza jaglana - moje stosunkowo świeże odkrycie. To zabawne, bo wcześniej nie miałam okazji jej próbować, a jakoś bardzo źle mi się kojarzyła. Nie wiem skąd te skojarzenia, ale jakiś czas temu stwierdziłam, że muszę sama ocenić, jak "to to" smakuje i byłam zaskoczona, że jednak
kurczę całkiem dobrze :)Może nie jestem jeszcze przekonana na tyle, żeby robić z niej serniki, a wiele
razy widziałam, że się da ;) Jednak jako dodatek do obiadu lub sałatki jaglana sprawdza się świetnie .Stopień trudności: łatwePorcje: ok. 4Składniki:- 100 gramów
kaszy jaglanej- 1 średniej wielkości
cebula- 3
ogórki kiszone- ok. 1/2
czerwonej papryki- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 1 łyżka
majonezu (użyłam Delikatnego)-
sól,
pieprz-
przyprawa MaggiPrzygotowanie:1.
Kaszę ugotuj na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudź2.
Kurczaka oddziel od kości i pokrój na nieduże kawałki.3.
Ogórki i
cebulę pokrój w drobną kostkę,
paprykę w trochę większą.4. Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dopraw do smaku
solą,
pieprzem, odrobiną
Maggi.Wpis powstał w ramach programu Przyjaciele
Winiary.
