Wykonanie
Dzisiaj podam pomysł na pyszną i dietetyczną szarlotkę. Przepis jest na prawdę banalnie prosty podobny do przepisu na jabłecznik Gaździny, z programu Ewy Wachowicz, jednak skład zmieniony na dietetyczny. Polecam.

SKŁADNIKI :2 duże
jabłka renety1 duża, twarda
gruszka1/2 szklanka
mąki kukurydzianej200 ml
jogurtu naturalnego1 łyżka
skrobi kukurydzianej lub
mąki ziemniaczanej3
jajka1 łyżeczka
cynamonu2-3 łyżki
cukru2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaPRZYGOTOWANIE :
Jabłka i
gruszkę obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.Przekładamy je do miski, posypujemy
cukrem,
cynamonem i mieszamy.
Jajka roztrzepujemy z
jogurtem, dodajemy do niej
mąki i
proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.Do
jabłek wlewamy ciasto, całość mieszamy.Formę na tartę smarujemy
masłem, wysypujemy
mąką i wylewamy ciasto
jabłkowe.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C, przez około 30-40 minut.Ciasto studzimy, posypujemy
cukrem pudrem i podajemy, smacznego.
