Wykonanie
Sałatki
makaronowe zawsze się sprawdzają na różnego rodzaju przyjęciach. Szybka w przygotowaniu a w dodatku bardzo smaczna. Dodałam do niej również odrobinę czarnych
porzeczek, dla podkreślenia smaku, polecam.

SKŁADNIKI :200 g
makarony penne, świderki itp1 puszka
kukurydzy3
ogórki małosolne1 mała
czerwona papryka1
pomidor4-5
rzodkiewek1 opakowanie roszpunkigarść czarnych
porzeczek2 udka wędzone4 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprz do smakuszczypta
cukru2 łyżki
soku z cytrynyPRZYGOTOWANIE :
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy.
Paprykę i
pomidora kroimy w kostkę,
ogórki szatkujemy. Do miski wsypujemy
makaron, odcedzoną
kukurydzę, wszystkie warzywa i umytą roszpunkę.
Z udek kurczaka zdejmujemy skórę, wyciągamy kości i kroimy
mięso w dużą kostkę.Doprawiamy do smaku, mieszamy i posypujemy
porzeczkami.
Sałatkę można przygotować wcześniej i przechowywac w lodówce. Smacznego.