Wykonanie
            Bardzo smaczne,szybkie w przygotowaniu i pikantne.Dla zwolenników 
łososia to danie jest idealne.Polecam.

SKŁADNIKI :0,5 kg 
świeżego łososia3 łyżki 
oleju1 łyżeczka 
słodkiej papryki1/4 łyżeczki 
ostrej papryki1 łyżeczka 
mioduodrobina 
chillisól,
pieprz1 ząbek 
czosnku,przeciśnięty przez praskę1 łyżka 
soku z cytryny1 łyżeczka 
sosu sojowegoPRZYGOTOWANIE :Filet pozbawiony skóry,kroimy wzdłuż na 4-5 kawałków,o szerokości około 2 cm. każdy.
Olej,
miód,
sok z cytryny,
sos sojowy i wszystkie 
przyprawy mieszamy w miseczce,maczamy w marynacie kawałki 
łososia,lekko ją nacierając.Kawałki 
mięsa nabijamy na namoczone patyczki do szaszłyków.
Łososia grillujemy maks.10 minut z obu stron.Podajemy ciepłe.Smacznego.


