Wykonanie
Pyszny,soczysty
stek jagnięcy,pachnący
ziołami,z dodatkiem pieczonych
ziemniaków to danie,jak dla mnie idealne.Polecam.

SKŁADNIKI:2-4
steki jagnięce2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę4 łyżki
oliwy + dwie do pieczenia1 łyżeczka suszonego
rozmarynu1 łyżeczka świeżego lub suszonego
tymianku2 łyżki świeżej,pokrojonej
miętysól,
pieprz,
słodka papryka w proszku do smakuDODATKOWO :pieczone
ziemniaki,polecam przepis :świeża
rukola
pieczone kawałki ziemniaczkówPRZYGOTOWANIE:Posiekane
zioła i
czosnek oraz
przyprawy mieszamy z
oliwą.Nacieramy
steki tą mieszanką,odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.Smażymy
mięso na rozgrzanej,teflonowej patelni,na
oliwie, po 5 minut z każdej strony,tak aby
mięso ładnie się przyrumieniło.Czas smażenia
mięsa w zupełności wystarcza aby
steki były soczyste,miękkie i smaczne.Podajemy z pieczonymi
ziemniakami oraz
rukolą.Tak przygotowane
steki można piec na grillu,będą równie pyszne.


