Wykonanie
Pewnie każdy z Was zna ten problem, jakim jest brak czasu na gotowanie obiadu. Ja w takich dniach często ratuję się gotowym
ciastem francuskim. Zazwyczaj mam jedną paczkę w zamrażarce, by w razie potrzeby użyć jej do przygotowania obiadu. Do przygotowania pizzy na cieście francuskim możecie użyć dowolne składniki, na przykład te, które lubicie najbardziej, lub te, które zalegają w lodówce, a przecież wyrzucać nie wolno...Nasza pizza jest na sosie
śmietanowym z dodatkiem
czosnku, z
brokułami z wczorajszego obiadu oraz resztką
chudego boczku. Wy możecie skomponować swoją wersję według własnego gustu. Zapraszam!

SKŁADNIKI:opakowanie
ciasta francuskiego (u mnie okrągłe)2 łyżki
śmietany 18% + przeciśnięty ząbek
czosnkukilka plasterków
sera żółtego (by pokryć całą powierzchnię ciasta)kilka plasterków
chudego boczku1/5 ugotowanego
brokuła6 plasterków
pomidora1/5
czerwonej papryki1 plaster
cebulidodatkowo:
keczup lub
sos czosnkowyPRZYGOTOWANIE:Piekarnik rozgrzewamy do tylu stopni ile podaje producent na opakowaniu
ciasta francuskiego (ok.180*C).Na dużej blasze rozwijamy ostrożnie ciasto wraz z papierem, w który była owinięta. Całość smarujemy
śmietaną 18% połączoną z przeciśniętym ząbkiem
czosnku.Na całą powierzchnię pizzy rozkładamy plasterki
sera żółtego, a na
ser układamy
boczek, różyczki
brokuła, plasterki
pomidora oraz pokrojoną w drobną kosteczkę
paprykę i
cebulę.Pizzę pieczemy ok. 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni z wierzchu oraz
spodu. Pokrojoną w trójkąty podajemy wraz z
keczupem lub
sosem czosnkowym. Smacznego!