ßßß




Ciasto:Tortownica o śr 22 cm3 jajka½ szklanki mąki tortowej1 łyżka budyniu czekoladowego1 łyżeczka kakao1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka oleju3 łyżki cukru pudruPoncz:100 ml wody50 ml likieru kokosowego CANARIMasa serowa:300 ml śmietany kremówki 30%35 dag twarożku kremowego (mielonego)150 ml likieru kokosowego CANARI3 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatynyCzereśnie ilość wg uznaniaLiście świeżej melisy do dekoracjiWykonanie:Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy mikserem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodając cukier puder , olej i żółtka, do ciasta dodajemy mąkę przesianą z budyniem czekoladowym oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie rózgą mieszamy ciasto do połączenia. Wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno i pieczemy Okło 25-30 minut w temp 160*c. Po upieczeniu zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Z zimnego ciasta ścieramy wierzch nożem delikatnie-będzie nam służył do dekoracji ciasta.
W świat przepysznych alkoholi i likierów zapraszam Was na stronęTUTAJ