Wykonanie
Obiad, obiad....to co każda gospodyni ma za dylemat codziennie no..... lub prawie codziennieZakręcone roladki-czyli
filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na
porę obiadową, oto pyszność którą warto przygotować!



Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka4 plastry
sera żółtego4 plastry
salami z
pieprzemkawałek
pora4
suszone pomidory z zalewy
przyprawy:
suszone pomidory z
czosnkiem niedźwiedzimszczypta
pieprzu bałkańskiego
sól morska do smaku2
jajkamąka pszenna do panierowania
bułka tarta z
orzechami włoskimi do panierowania
olej do smażeniaSposób przygotowania:
Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy
przyprawami oraz
pieprzem kładziemy plasterek
sera oraz
salami,

dodajemy krążki pokrojonego
pora oraz
pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko
oleje z
suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w
mące, rozkłóconym
jajku oraz
bułce tartej wymieszanej pół na pół z
orzechami włoskimi.

Smażymy na
oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.Życzę smacznego :-)