Prosty zwyczajny biszkopt w kolorze miłości z puszystą pianką wewnątrz na bazie śmietanki i mleka skondensowanego, tworzy pyszną całość, jest lekkie i efektowne, na zbliżające się walentynki w sam raz.SkładnikiCIASTO:6 jaj13 dag mąki tortowej50 g mąki ziemniaczanejSzczypta soli1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki soku z cytryny10 dag cukru½ łyżeczki czerwonego barwnika w żeluMASA:1 puszka skondensowanego mleka słodzonego1 galaretka cytrynowa1 galaretka malinowa500 ml śmietanki 30%1 śmietan fiks2 łyżki cukru pudruPONCZ:150 ml przegotowanej wody2 łyżki soku z cytryny2 łyżki cukru pudruwiórka kokosowe do dekoracjiCIASTO: Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodając pod koniec ubijania cukier puder i sok z cytryny. Dodać żółtka delikatnie zmiksować, mąkętortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki oraz barwnik w żelu. Tak przygotowane ciasto wylać do standardowej blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temp 160*c.Wystudzone przekroić wzdłuż dwa razy.PONCZ: Składniki ponczu wymieszać ze sobą.MASA: Galaretki rozpuścić osobno w szklance wody. Zostawić do lekkiego stężenia. Mleko skondensowane lekko spienić mikserem wlać żółtą galaretkę zmiksować, wylać na nasączony ponczem pierwszy blat biszkoptu-robić to sprawnie, aby masa nie stężała za szybko.Przykryć drugim biszkoptem –również nasączyć ponczem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem odłożyć połowę masy jedną część wymieszać z malinową galaretką a drugą ze śmietan fiks.Część masy z galaretką wylać na drugą cześć blatu biszkoptowego przykryć ciastem i na wierzch wyłożyć masę śmietanową białą. Posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.Życzę smacznego :-)