ßßß
Cookit - przepis na Puch z dżemem i wiórkami kokosowymi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Puch z dżemem i wiórkami kokosowymi
Składniki
Jajko
Mąka
Mąka ziemniaczana
Proszek do pieczenia
Cukier
Śmietana kremówka
Cukier puder
Wiórki kokosowe
Mleko
Dżem porzeczkowy
Wykonanie
Delikatny puch w wersji fioletowej, jako szybkie ciasto na niedzielne popołudnie.Składniki:6
jajek
6 łyżek
mąki
tortowej6 łyżek
maki ziemniaczanej
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
150 g
cukru
śmietana 30%
2 łyżki
cukru pudru
100 g
wiórków kokosowych
8 łyżek
mleka
200 g
dżemu porzeczkowego
Sposób przyrządzenia:
Jaja
ubijamy z
cukrem
na puch dodajemy dwie
mąki
z
proszkiem do pieczenia
przesiane wcześniej i mieszamy. Przelewamy ciasto do formy wysmarowanej
margaryną
i posypaną
bułką tartą
.
Biszkopt
pieczemy 25 minut w 170 stopniach
Śmietankę
ubijamy z
cukrem pudrem
. Ostudzony
biszkopt
kroimy w poprzek, aby powstały dwa kawałki. Smarujemy
dżemem
i kładziemy krem
śmietanowy
. Przykrywamy drugim kawałkiem, kładziemy krem.Posypujemy wiórkami kokosowymi. Przechowujemy w lodówce.
Źródło:
http://eatratatouille.blogspot.com/2013/11/puch-z-dzemem-i-wiorkami-kokosowymi.html
Przepisy powiązane
Placki z kwiatami czarnego bzu
Placki z kwiatami czarnego bzu
Placki z kwiatami czarnego bzu
Placki z kwiatami czarnego bzu
Placki z kwiatami czarnego bzu
Składniki powiązane (0)