ßßß
Delikatny puch w wersji fioletowej, jako szybkie ciasto na niedzielne popołudnie.Składniki:6 jajek6 łyżek mąki tortowej6 łyżek maki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia150 g cukruśmietana 30%2 łyżki cukru pudru100 g wiórków kokosowych8 łyżek mleka200 g dżemu porzeczkowego
Sposób przyrządzenia:Jaja ubijamy z cukrem na puch dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej i mieszamy. Przelewamy ciasto do formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniachŚmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa kawałki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim kawałkiem, kładziemy krem.Posypujemy wiórkami kokosowymi. Przechowujemy w lodówce.