Delikatna serowa tarta na kruchym cieście połączona z mocno pomarańczowym musem, rozpływa się w ustach tworząc wspaniałą rozkosz dla podniebienia.Wierzch tarty powstał z pysznego dżemiku pomarańczowego Streamline Foods który dostałam do testowania jakiś czas temu od firmy OWOCOWA ROZKOSZjest pyszny mega aromatyczny wspaniale podkreślił smak ciasta.SkładnikiCiasto:2 szklanki mąki pszennej180 g masła1 jajko1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka śmietany 18%1 cukier waniliowy1/2 szklanki cukruszczypta soliNadzienie:65 dag kremowego twarogu100 ml mleka zagęszczonego słodzonego2 łyżki masła4 jajka1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowyolejek pomarańczowy do ciast1 budyń śmietankowy2 czubate łyżki śmietany 18%1 szklanka musu pomarańczowego lub dżemu ja użyłam OWOCOWA ROZKOSZ1.2.W tym czasie przygotować masę serową: Twarożek utrzeć z jajkamicukrem i śmietaną dodać budyń wlać mleko oraz olejek krótko zmiksować aby niepotrzebnie nie napowietrzać masy-tarta po upieczeniu ma być równa jak stół.3.Tak przygotowaną masę wylać na kruchy schłodzony spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 15-20 minut. Zimną tartę posmarować musem pomarańczowym i podawać.Życzę smacznego :)