Witam , dzisiaj przedstawiam wam przepis na babkę twarogową łatwą i szybką w przygotowaniu.Składniki:300 g mąki pszennej250 g cukru250 g twarogu200 g masła4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego1/4 łyżeczki solilukier do ozdobyPrzygotowanie:Zmielić twaróg, oddzielić żółtka od białek. Foremkę wysmarować masłem.Masło zmiksować z cukrem na puszystą masę.Do twarogu dodajemy utarte żółtka z cukrem, sól, cukier waniliowy i całość miksujemy.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie ( najlepiej łyżką z dziurką) połączyć z pozostałą masą.Przełożyć do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok. godzinę( do suchego patyczka).Fotkę wrzucę później jak babka mi się upiecze.