SkładnikiCiasto miodowe:3 szklanki mąki pszennej1/2 kostki margaryny Palma Bielmar1/2 szklanki drobnego cukru2 czubate łyżki śmietany 18%2 duże jajka2 łyżki miodu prawdziwego1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sodyMasa orzechowa:30 dag orzechów włoskich1/2 szklanki cukru1/2 kostki margaryny Palma Bielmar3 łyżki miodu prawdziwegoKrem śmietankowy:1/2 litra mleka1 budyń śmietankowy2 łyżki mąki pszennej1/2 szklanki cukru3/4 kostki margaryny Palma Bielmar1 żółtkoSposób przygotowaniaCiasto: Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cukrem dodać posiekaną margarynę schłodzoną prosto z lodówki wbić jajka, dodać śmietanę oraz miód i zagnieść szybko ciasto.Podzielić na dwie części wylepić dwie jednakowe duże blaszki do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym.Jedną wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut.Masa orzechowa: Orzechy lekko rozdrobnić tłuczkiem do mięsa-nie na miazgę! w rondelku roztopić margarynę z cukrem wsypać orzechy dodać miód i na wolnym ogniu mieszając gotować około 10 minut,gorąca masę wylać na jedną wylepioną część ciasta i piec również 15 minut tak jak ciasto pierwsze. Tak przygotowane placki wystudzić.Przygotować krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować budyń.Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz pod koniec miksowania dodając żółtko przygotować krem.Przełożyć miodownik schłodzić.Najlepiej smakuje na 2 -3 dzień.Życzę smacznego :-)Ps.Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na Durszlaku, trzymajcie kciuki za mnie, bardzo się przydadzą...;-)