Wykonanie
Dziś dla Was zostawiam jeszcze jedną propozycję - roladki na zabawę andrzejkową czy do wykorzystania w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko jako dodatek do bułeczki też znakomicie pasuje...Wypróbujecie dziś?



Składniki30 dag
szynki gotowanej w plastrach6
jajek1
jabłkokawałek
pora1 łyżka
rodzynek sułtanek1 łyżka
żurawiny1 łyżeczka delikatnej
musztardy lub
chrzanu2 łyżki
majonezu z
czosnkiemsól morska do smaku
pieprz czarny do smakuSposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki
jabłkiem, dodajemy do składników posiekany
por,
żurawinę i
rodzynki, doprawiamy
solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką
chrzanu lub
musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości
szynki zawijamy w roladki, układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.Ps.Szybkie do zrobienia prawda?Smacznego!