ßßß
Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje majonez i ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-)[przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych warzyw i jajek od szczęśliwych kurek]Składniki:5 jajek1 por1 puszka kukurydzykilka łyżek majonezu (bezglutenowego)1 łyżka ketchupu (bezglutenowego)sól morska i pieprz czarnyWykonanie:
1. Gotujemy 5 jajek na twardo.
2. Kroimy drobniutko por i solimy i odstawiamy na chwilę, wtedy ładnie zmięknie.
3. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jajka oraz odsączoną kukurydzę.
4. Dodajemy kilka łyżek majonezu, jedną łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy i chowamy do lodówki do schłodzenia. Wtedy jest najsmaczniejsza.