ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z porem (bezglutenowa)

Pasta jajeczna z porem (bezglutenowa)

nazwa

Wykonanie

Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje majonez i ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-)
[przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych warzyw i jajek od szczęśliwych kurek]
Składniki:
5 jajek
1 por
1 puszka kukurydzy
kilka łyżek majonezu (bezglutenowego)
1 łyżka ketchupu (bezglutenowego)
sól morska i pieprz czarny
Wykonanie:
1. Gotujemy 5 jajek na twardo.
2. Kroimy drobniutko por i solimy i odstawiamy na chwilę, wtedy ładnie zmięknie.
3. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jajka oraz odsączoną kukurydzę.
4. Dodajemy kilka łyżek majonezu, jedną łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy i chowamy do lodówki do schłodzenia. Wtedy jest najsmaczniejsza.
Źródło:http://kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com/2015/02/pasta-jajeczna-z-porem-bezglutenowa.html