Wykonanie

Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na
chleb, oczywiście bezglutenową i do
chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje
majonez i
ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w
sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-)[przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych warzyw i
jajek od szczęśliwych
kurek]Składniki:5
jajek1
por1 puszka
kukurydzykilka łyżek
majonezu (bezglutenowego)1 łyżka
ketchupu (bezglutenowego)
sól morska i
pieprz czarnyWykonanie:

1. Gotujemy 5
jajek na twardo.

2. Kroimy drobniutko
por i solimy i odstawiamy na chwilę, wtedy ładnie zmięknie.

3. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę
jajka oraz odsączoną
kukurydzę.

4. Dodajemy kilka łyżek
majonezu, jedną łyżkę
ketchupu, solimy,
pieprzymy, mieszamy i chowamy do lodówki do schłodzenia. Wtedy jest najsmaczniejsza.