Wykonanie
Makaron ...
makaron...uwielbiam
makarony z różnymi sosami-czasem myślę że, powinnam była urodzić się we Włoszech......To szybkie i łatwe danie obiadowe, czy nawet ciepła kolacja po całym dniu pracy dla rodziny, przygotowanie zajmie niecałe 25 minut :) patent dla osób ceniących swój czas.Danie mieszamy ze sobą dopiero na talerzu...mniam!Pomysł na konkurs miałam od razu bo często do danie robię ale jak przyszło kupić
serek Apetina zaczęło graniczyć to z cudem-nigdzie go nie było, chciałam użyć zwykłego
śmietankowego aby nic nie zabiło smaku delikatnego
łososia, z
pewnymi obawami użyłam o smaku TAPAS bo tylko ten znalazłam jako jeden na sklepowej półce leżał i czekał jakby na mnie,na szczęście jest delikatny i wszytko współgrało się cudownie!Czeka Was sama przyjemność z degustacji...-:)
Składniki250 g
makaronu falbankiSos:1
młoda cukinia100 g
wędzonego łososia w plastrach125 g
serka kremowego TAPAS Apetina1/2
cebuli4 ząbki
czosnkupęczek świeżego
koperku4 łyżki
mleka 3,2%2 łyżki
soku z cytrynyświeżo mielony
czarny pieprzsól morska do smaku5-6 łyżek
oliwySposób przygotowania
Makaron gotujemy w odrobinie
oliwy jak w przepisie na opakowaniu.Odcedzamy trzymamy w cieple.Sos:
Cukinię myjemy,
czosnek i
cebulę obieramy siekamy drobno szklimy na
oliwie, po chwili dodajemy pokrojoną
cukinię i dusimy około 6-7 minut,
dodajemy pokrojonego
łososia oraz posiekany świeżo umyty
koperek oraz
serek, wlewamy
mleko mieszamy,doprawiamy do smaku
przyprawami zagotowujemy odstawiamy.
Ciepły
makaron rozkładamy na talerze polewamy sosem i podajemy od razu.Proste a jakże smaczne...;-)