Wykonanie
Wystarczy urozmaicić podstawowe składniki ciasta lub przygotować niecodzienny farsz aby zwykłe naleśniki stały się prawdziwą ucztą,polecam na lekki obiad te
cebulowe roladki, dla tych którym znudziły się zwyczajne naleśniki......

SkładnikiCiasto:300 g
mąki pszennej2 szklanki
mleka2
jajka1 łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszkuszczypta
soliolej do smażeniaNadzienie:200 g
pieczarek2 łyżki
masła200 g
szynki gotowanejpęczek
natki pietruszki2 ząbki
czosnku2 łyżki
śmietany 18%300 g
sera chudego białegosól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób przygotowaniaCiasto:Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na dużej patelni.Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dość gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyć na talerz.Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki

Nadzienie:
Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .
Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone
pieczarki i dusić 7-8 minut.
Szynkę kroimy w kostkę ,
czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,
natkę pietruszki drobno posiekać .Do miski przełożyć
ser rozgnieść widelcem wlać
śmietanę , dodać uduszone i przestudzone
pieczarki oraz resztę składników, doprawić do smaku
solą i
pieprzem wg uznania

Przełożenie:Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyć farsz zwinąć jak roladę .Odłożyć na godzinę aby rulon ładnie się uformował.Przed samym podaniem pokroić na 1-1 , 5 cm plastry i udekorować wg uznania.To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny obiadek.
