ßßß Cookit - przepis na Cebulowe roladki naleśnikowe

Cebulowe roladki naleśnikowe

nazwa

Wykonanie

Wystarczy urozmaicić podstawowe składniki ciasta lub przygotować niecodzienny farsz aby zwykłe naleśniki stały się prawdziwą ucztą,polecam na lekki obiad te cebulowe roladki, dla tych którym znudziły się zwyczajne naleśniki......
Składniki
Ciasto:
300 g mąki pszennej
2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszku
szczypta soli
olej do smażenia
Nadzienie:
200 g pieczarek
2 łyżki masła
200 g szynki gotowanej
pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 18%
300 g sera chudego białego
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na dużej patelni.
Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dość gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyć na talerz.
Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki
Nadzienie:
Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .
Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut.
Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać .
Do miski przełożyć ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę , dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania
Przełożenie:
Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyć farsz zwinąć jak roladę .
Odłożyć na godzinę aby rulon ładnie się uformował.
Przed samym podaniem pokroić na 1-1 , 5 cm plastry i udekorować wg uznania.
To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny obiadek.
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/10/cebulowe-roladki-nalesnikowe.html