Dziś obiadek, który bardzo zasmakował mojemu mężowi. Mam nadzieję, że Wam także przypadnie do gustu.Potrzebne będzie:0,80 dag - 1 kg żeberekolejpapryka słodkapapryka ostraczosnek 3 ząbkirosołek WiniaryprzyprawaMaggirozmarynŻeberka kroimy na części i układamy w naczyniu, w którym będą pieczone. Zalewamy je zalewą (2/3 szklanki oliwy) z oliwypapryki słodkiej, ostrej, przyprawyMaggi oraz wygniatamy czosnek i rosołek Winiary. Taką miksturą nacieramy żeberka i posypujemy rozmarynem.Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny pomału z każdej strony obracając, aż żeberka będą ładnie przyrumienione i dobre. temperatura około 180 stopni.Kapusta:Potrzebne będzie (porcja dla 2 osób):1/2 główki kapusty1 łyżka cukru1 łyżka octu1 łyżka masła1 łyżka makikminekKapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości.Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę. Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek.Gdy wszystko jest gotowe układamy na talerzu wraz z ziemniaczkami i gotowe. SMACZNEGO!!!