Wykonanie
Nie macie pomysłu na obiad. Przedstawię Wam chińszczyznę mojego
męża, którą zawsze robił gdy on gotował a ja miałam wolne od kuchni. Boski tekst, ale fakt nie mam co narzekać mój mąż umie gotować!. Danie jest świetne i do tego jest to lekko strawne, a więc zdrowe.Potrzebne będzie:2 szt.
marchew1 szt.
pietruszka1 mały lub ½ dużego
selerapodwójna
pierś z kurczakaworeczek
ryżuPrzyprawy:2 szt. Rosołek drobiowy
WiniaryKurkuma Kamis
Pieprz Kamis
SólCzosnekPrzyprawa grillowa Kamis
Przyprawa kebab Kamis
Oliwa z oliwekPrzygotowanie jest
banalne na początek obieramy warzywa i kroimy je na paski o długości mniej więcej 2 cm (tak jak na zdjęciu).
Następnie rozpuszczamy rosołek i warzywa wraz z rosołkiem dajemy na patelnię i podsmażamy, aż warzywka będą średnio miękkie.
Kolejnym etapem jest przygotowanie
piersi z kurczaka. Kroimy ją w 2 centymetrowe paski, a następnie w kostkę.
Przygotowaną pierś nacieramy następującą miksturą :rosołkiem z łyżką stołową
oliwy z oliwek, a także z przyprawiamy
pieprzem,
solą,
przyprawą grillową i kebab i dodajemy 3 ząbki
czosnku - wyciśnięte.
Tak natarte
mięso zostawiamy na około 15 minut i następnie możemy dodać do warzyw i smażymy, aż
mięso będzie gotowe i warzywa miękkie.
W
między czasie nastawiamy
wodę na
ryż. Do
wody dodajemy
oliwe,
sól i
kurkumy małą łyżeczkę.Gdy
ryż się ugotuje
mięso też już powinno być gotowe, więc pozostaje tylko przygotować talerze i nakładamy
ryż a na niego
mięso z warzywami.
SMACZNEGO!!!!