ßßß
Składniki:makaron spaghetti, u mnie pełnoziarnisty (porcja dla 3 osób)ok 300 g świeżego szpinaku3 ząbki czosnku1/2 cebuli150-160 g serka mascarpone1 pojedyncza pierś z kurczakasól, pieprzszczypta gałki muszkatołowejszczypta pieprzu cayenneSposób wykonania:1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i smażymy na niewielkiej ilości oleju.2. Szpinak płuczemy. Cebulę drobno siekamy, lekko rumienimy na patelni, dodajemy szpinak i dusimy. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku.3. Do szpinaku dodajemy usmażone mięso i serek mascarpone. Chwilę dusimy. Na koniec doprawiamy według smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne.4. Podajemy ze spaghetti lub dowolnym innym makaronem.Smacznego!!!