Wykonanie
Na trop tej
sałatka wpadłam na blogu Marioli, choć już podobną kiedyś robiłam (KLIK). Polecam :)
Składniki:500 g świeżych białych
pieczarek1 puszka
kukurydzy5
jajek4-5
ogórków korniszonych (lub kiszonych)1
porpęczek
szczypiorku1
jabłko2-3 łyżki
majonezusól,
pieprz do smakuSposób przygotowania:1.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.2.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, rzucić na osolony wrzątek i gotować 5-10 minut.Odcedzić, przelać zimną
wodą i odcisnąć z nadmiaru
wody.3.
Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.4.
Pora pokroić drobno, sparzyć wrzątkiem, ostudzić i odcisnąć z nadmiaru
wody.5.
Jajka i
ogórki pokroić w kosteczkę.
Kukurydzę odsączyć.6. Wszystkie składniki połączyć. Dodać siekany
szczypiorek. Dodać
majonez,
sól i
pieprz do smaku. Całość wymieszać.Smacznego!!!Źródło: Kulinarne fantazje Marioli