Wykonanie
Do zrobienia tego ciasta można użyć świeżych
owoców lub ze słoika (KLIK).
Składniki:2,5 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru1
cukier waniliowy3 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli3
jajka1 szklanka
maślanki1/2 szklanki
oleju+ szklanka czarnych
porzeczek+ kruszonka (2 łyżki
mąki, 1 łyżka
cukru, 1 łyżka
masła)Sposób przygotowania:1. Osobno wymieszać suche, a osobno mokre składniki. Mieszałam łyżką.2. Składniki mokre i suche połączyć i zamieszać łyżką.3. Ciasto wylać na blaszkę (20x30cm), wyłożyć
owoce i posypać kruszonką. Całość piec w 180 st. C przez 40-45 minut.Smacznego!!!Źródło: Majanowe pieczenie