ßßß
Składniki:Ciasto:500 g mąki1 szklanka ciepłej wodysól do smakuFarsz:500 g sera białego500 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków1 duża cebulasól do smakuostra i słodka papryka w proszku do smakupieprzSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.2. Ser rozdrabniamy widelcem, mieszamy z ziemniakami.3. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do sera i ziemniaków. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i papryką ostrą do smaku.4. Na krążki ciasta nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie i wyjmujemy po wypłynięciu pierogów na wierzch.5. Pierogi podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami jak topione masło, skwarki, zeszklona cebulka itp.Smacznego!!!