Wykonanie
Moje nowe odkrycie :) Przepis znalazłam zupełnie przypadkowo w g azetce Przyślij przepis nr 4/200 8 . Gazetka przeleżała 5 lat, ale się przydała. Przepis przysłał pan A. Malinowski . Podaję z moimi zmiana mi i polecam dla wszystkich lubiących
ryby :)

Składniki:700 g
białej ryby (u mnie
dorsz, ale może być
mintaj, miruna lub
morszczuk)1 łyżka
olejuser zółty - tyle plastrów ile porcji
rybykilka
pieczareksóltymianeksuszony
koperekpieprz cytrynowySposób przygotowania:1.
Rybę rozmrażamy, płuczemy i osuszamy. Dzielimy na porcje.2. Każdy kawałek doprawiamy
solą,
pieprzem cytrynowym,
tymiankiem i
suszonym koperkiem.3. Obrane
pieczarki kroimy w plasterki. Przekł adamy na patelnię i lekko je podduszamy.4. Arkusze folii aluminiowej smarujemy
olejem (tyle arkusików ile porcji
ryby), nakładamy porcje
ryby, a na to
pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st). Po 20 minutach rozch ylamy f
olię. Na każdą porcję nakładamy plaster
sera żółtego i pieczemy, aż
ser się rozpuśc i. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Rybka jest P-R-Z-E-P-Y-S-Z-N-A :)Smacznego!!!