ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana z serem i pieczarkami

Ryba zapiekana z serem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Moje nowe odkrycie :) Przepis znalazłam zupełnie przypadkowo w g azetce Przyślij przepis nr 4/200 8 . Gazetka przeleżała 5 lat, ale się przydała. Przepis przysłał pan A. Malinowski . Podaję z moimi zmiana mi i polecam dla wszystkich lubiących ryby :)
Składniki:
700 g białej ryby (u mnie dorsz, ale może być mintaj, miruna lub morszczuk)
1 łyżka oleju
ser zółty - tyle plastrów ile porcji ryby
kilka pieczarek
sól
tymianek
suszony koperek
pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
1. Rybę rozmrażamy, płuczemy i osuszamy. Dzielimy na porcje.
2. Każdy kawałek doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, tymiankiem i suszonym koperkiem.
3. Obrane pieczarki kroimy w plasterki. Przekł adamy na patelnię i lekko je podduszamy.
4. Arkusze folii aluminiowej smarujemy olejem (tyle arkusików ile porcji ryby), nakładamy porcje ryby, a na to pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st). Po 20 minutach rozch ylamy f olię. Na każdą porcję nakładamy plaster sera żółtego i pieczemy, aż ser się rozpuśc i. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Rybka jest P-R-Z-E-P-Y-S-Z-N-A :)
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/04/ryba-zapiekana-z-serem-i-pieczarkami.html