ßßß
Czas przygotowania: 30-40 minSkładniki (na 2 porcje):- ok 300g fileta z kurczaka- ok 5 dużych pieczarek- 1 duża cebula- tymianek, koperek- żółty ser- sól, pieprz1. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i wrzuć na rozgrzany olej.2. Umyj pieczarki i pokrój je w drobną kostkę. Dodaj do cebuli.3. Dodaj sól, pieprz, tymianek i koperek (lub inne przyprawy według upodobań). Całość podsmaż.4. Piersi z kurczaka umyj, utłucz jak na kotlety.5. Na każdym kotlecie ułóż plasterek sera (ewentualnie można wymieszać kawałki sera z masą pieczarkową), nałóż masę z pieczarek.6. Zawijaj roladki (możesz związać nitką z obu stron, tak aby się nie rozchodziły).7. Gotowe roladki maczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na średnim ogniu do uzyskania złocistego koloru (ważne, by ogień nie był zbyt duży - mięso się przysmaży z wierzchu, ale nie będzie usmażone w środku).