ßßß
Składniki:
3 udka200 g ryżu2 marchewki1 pietruszkakawałek selera4 szklanki wody2 kostki rosołoweprzypr awa do drobiuolejSposób przygotowania:1. U dka umyć, przekroić na połówki. Obsypać przypraw ą do drobiu i smażyć na o leju przez 15 minut.2. Obrane warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej. Wmieszać ze suchym ryżem.3. Kostki rosołowe rozpuścić w 4-ch szklankach wody.4. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć połowę ryżu, na to usmażone mięso, potem res zta ryżu. Całość zalewamy bulion em.5. Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 180-200 st. C przez około 1 godzinę.6. Ryż i mięso podajemy z surówkami.I pyszne danie zrobione. Zachwyci niejednego smakosza :)Smacznego!!!