Wykonanie
Danie dwa w jednym, bo za jednym razem przygotowujemy
ryż i
mięso do obiadu. Mo żna powiedzieć, że taki obiad robi się sam :) A w s
maku rewelacja, smakowało mi i to bardzo. P rzepis znalazłam na WŻ . Polecam gorąco niezdecydowanym.
Składniki:
3 udka200 g
ryżu2
marchewki1
pietruszkakawałek
selera4 szklanki
wody2
kostki rosołoweprzypr awa do drobiu
olejSposób przygotowania:1. U dka umyć, przekroić na połówki. Obsypać przypraw ą do drobiu i smażyć na o leju przez 15 minut.2. Obrane warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej. Wmieszać ze suchym
ryżem.3.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4-ch szklankach
wody.4. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć połowę
ryżu, na to usmażone
mięso,
potem res zta
ryżu. Całość zalewamy
bulion em.5. Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 180-200 st. C przez około 1 godzinę.6.
Ryż i
mięso podajemy z surówkami.I pyszne danie zrobione. Zachwyci niejednego smakosza :)Smacznego!!!