Wykonanie
Udka z
ryżem to taki szybki i pożywny obiad. Na przygotowanie wystarczy godzina i pożywne i lekko strawne jedzonko gotowe. Można również przygotować w mikrofali ,co oczywiście skróci czas oczekiwania.
3-4
udka z kurczaka( u mnie pałki)1,5 szklanki
ryżu4 szklanki
wody1
marchewka1
pietruszka1 mała
por4
kostki rosołowewykonanie
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
por posiekać w paski. Udka obsmażyć na
oleju, nie solić. Warzywa wymieszać z suchym
ryżem i podzielić na 2 części. Jedną połowę wyłożyć do naczynia żaroodpornego dać udka na to wyłożyć drugą połowę
ryżu. W wodzie rozpuścić
kostki rosołowe i powstałym
bulionem zalać
ryż. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę, lub mikrofali na 20-30 minut.Smacznego!