ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka w papirusie

Pierś z kurczaka w papirusie

nazwa

Wykonanie

Pierś w papirusie w ykonana domowym sposobem bez zbędnych ulepszacz y. Pomysł zaczerpnęłam od Margarytki .
Skł a dniki:
2 małe piersi z kurczaka
1 mała łyżeczka oleju rzepakowego
dowoln e przyprawy (u mnie słodka i ostra papryka, przyprawa do drobiu, zioła prowansalskie)
+ kawałek papieru do pieczenia
Sposób przygotowania:
1. Przygotowujemy kawał ki papi eru - takie, a by można było zawinąć w nie 2 piersi z kurczaka.
2. Papier smarujemy olejem, posypujemy ziołami i przyprawami, na papier wykładamy wcześniej umytą i wysuszoną pier ś z kurczaka. Tak samo postępujemy z drugą porcją.
3. Gotowe porcje zwijamy i odstawiamy na 10-15 minut. Potem odwijamy papier, by wyparował płyn.
4. Mięso w papierze przekł a damy na roz g rzaną suchą patelnię i smażymy z obu stron (najpierw pod pokrywką a po tem bez przykrycia). Długość smażenia zależy od grubości piersi - ja smażyłam po 5 minut z każdej strony.
5. Gotową pierś podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z sałatką z kalafiora.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/02/piers-z-kurczaka-w-papirusie.html