ßßß
Skł a dniki:2 małe piersi z kurczaka1 mała łyżeczka oleju rzepakowegodowoln e przyprawy (u mnie słodka i ostra papryka, przyprawa do drobiu, zioła prowansalskie)+ kawałek papieru do pieczenia
Sposób przygotowania:1. Przygotowujemy kawał ki papi eru - takie, a by można było zawinąć w nie 2 piersi z kurczaka.2. Papier smarujemy olejem, posypujemy ziołami i przyprawami, na papier wykładamy wcześniej umytą i wysuszoną pier ś z kurczaka. Tak samo postępujemy z drugą porcją.3. Gotowe porcje zwijamy i odstawiamy na 10-15 minut. Potem odwijamy papier, by wyparował płyn.4. Mięso w papierze przekł a damy na roz g rzaną suchą patelnię i smażymy z obu stron (najpierw pod pokrywką a po tem bez przykrycia). Długość smażenia zależy od grubości piersi - ja smażyłam po 5 minut z każdej strony.5. Gotową pierś podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z sałatką z kalafiora.Smacznego!!!