Wykonanie
Pierś w papirusie w ykonana domowym sposobem bez zbędnych ulepszacz y. Pomysł zaczerpnęłam od
Margarytki .

Skł a dniki:2 małe
piersi z kurczaka1 mała łyżeczka
oleju rzepakowegodowoln e
przyprawy (u mnie słodka i
ostra papryka,
przyprawa do drobiu,
zioła prowansalskie)+ kawałek papieru do pieczenia

Sposób przygotowania:1. Przygotowujemy kawał ki papi eru - takie, a by można było zawinąć w nie 2
piersi z kurczaka.2. Papier smarujemy
olejem, posypujemy
ziołami i
przyprawami, na papier wykładamy wcześniej umytą i wysuszoną pier ś z
kurczaka. Tak samo postępujemy z drugą porcją.3. Gotowe porcje zwijamy i odstawiamy na 10-15 minut.
Potem odwijamy papier, by wyparował płyn.4.
Mięso w papierze przekł a damy na roz g rzaną suchą patelnię i smażymy z obu stron (najpierw pod pokrywką a po tem bez przykrycia). Długość smażenia zależy od grubości piersi - ja smażyłam po 5 minut z każdej strony.5. Gotową pierś podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z
sałatką z
kalafiora.Smacznego!!!