Wykonanie
Mając ochotę na fast-fooda'a nie oznacza to, że musimy jak najszybciej biegnąć do najbliższego baru. Zdecydowanie jestem za przygotowaniem takiego posiłku w domu i jeszcze lepiej, gdy jest on w wersji FIT. Tortilla wyszła przepyszna. Pierwszy raz podjęłam się zrobienia placków. Inspirację znalazłam tutaj i zdecydowanie
mogę ten przepis Wam polecić. Ja sama na pewno do niego powrócę. Przygotowanie całości zajmie Wam ok. 40 minut, ale jeśli wcześniej przygotujecie sobie
mięso i dodatki, to ten czas zdecydowanie się skróci. Tortilla jest sycąca, spokojnie jedną zaspokoicie wilczy głód - ja właściwie zjadłam pół, a resztę otrzymał mój Mąż. Zdecydowanie się ucieszył. Do tortilli dodajemy to co najbardziej lubimy:
kurczaka,
sałatę,
pomidorka,
cebulę. Z sosami też możemy kombinować. A Wy jaką porcję dla siebie skomponujecie ?

Składniki:4 tortille1
pierś z kurczakasałatapomidorcebulakukurydzamarynata do
kurczaka:ząbek
czosnkuoliwa z oliwekprzyprawy: łyżeczka
sosu sojowego,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
zioła prowansalskiePrzygotowanie:
Kurczaka kroimy na drobne kawałki, dodajemy wszystkie składniki i całość mieszamy, aby marynata pokryła każdy kawałeczek. Odstawiamy do lodówki na min. 10 minut (im dłużej tym lepiej).Następnie smażymy.Na upieczone tortille układamy
sałatę,
pomidory,
kukurydzę i
kurczaka. Polewamy całość dowolnym sosem i zawijamy. Jeśli wcześniej pieczemy, a dopiero następnego dnia będziemy przygotowywać, należy tortille owinąć, aby nie były suche, a następnie na chwilkę włożyć do ciepłego piekarnika, aby się podgrzały.Smacznego: :)