Wykonanie
Pyszne danie z
rybką, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pomysł zaczerpnęłam tutaj, ale zamiast
keczupu, dałam
pomidory. I wyszło pysznie :)

Składniki:
2 większe płaty
ryby (u mnie
dorsz)
4 duże
cebulepuszka
pomidorów (lub 3-4 świeże
pomidory obrane ze skórki)
sól,
pieprzmąka +
jajko do panierowania
rybyolejSposób przygotowania:
1.
Rybę opłukać, pokroić na cząstki, oprószyć
solą i
pieprzem, obtoczyć w
mące i roztrzepanym
jajku, a następnie usmażyć na
oleju. Usmażoną
rybę ułożyć na półmisku.
2.
Cebulę obrać, pokroić cienko, przyprawić
solą i
pieprzem, a
potem usmażyć na patelni. Pod koniec dodać
pomidory razem z zalewą i dusić, aby płyn odparował. Wszystko wymieszać i gotową masę
pomidorowo-
cebulową przełożyć na
rybę.
3.
Ryba smakuje na ciepło i na zimno.

Smacznego!!!